My unsubscribe does not work

HI Guys, for the first time ever i have send out an email and the unsubscribe does not work i get the following error message “Invalid address: http://phplist/?p=unsubscribe&uid=76e42f92b03b168f84fd32675b894d99”

Please, help us to help you, cheers.

[quote]The information below will be super useful to those trying to help you:

The version of phpList you are using.
Your server version of PHP
The url to your installation where possible. (eg: domain.com/lists/admin)
Which browser (and version) you are using to view your site.
What exactly is the issue (screen snapshot can be helpful).
What you have done to try to fix the issue so far, including links to any documentation you have followed.

Be secure: please do not give passwords, ftp access details or email addresses out in the forums.[/quote]

phplist version 3.2.4
Php version on server 5.5.34
instance Url : http://www.isotrainingza.com/phplist/admin/?page=home
error message when you click on unsubscribe:
Redirect Notice
The previous page is sending you to an invalid url (http:///phplist/?p=unsubscribe&uid=ad9c812a027feb8a4671599c92b2203d).

If you do not want to visit that page, you can return to the previous page.

Using Google chrome

Hope that this is enough data and that it is securely given

Hi @sabrahamse

It looks as if you haven’t set up your config correctly have a look at
( as SuperAdmin ) Config -> Settings …scroll down to Subscription Settings, about 3/4 down the page, and confirm you have the correct info re you website and path.

If still not working have a look at $pageroot in your config file.

HTH

What @digit says should get you well on the way to fix this issue. Feel free to get back to us if it doesn’t or you need more assistance. :wink:

Hi

Thank you for the help thus far
page root setting is $pageroot = ‘/phplist’ only

OK that gives you http://phplist/ so try
$pageroot = ‘/www.isotrainingza.com/phplist’

and see what happens

Good luck

@sabrahamse The likely cause of the problem are some of the values on the Settings page. Check the values for “website address” and, as mentioned before, the values in the “Subscription settings” group.

HI all, I did all the steps as per the forum but still have an error. Only thing i can think of is that the link in a pre existing email does not work?

@sabrahamse Making changes isn’t going to affect an old email. Do you have the problem if you send a test email?

eish guys after all these changes, i tried setting up a small email as a test but the server keeps bouncing me out to the wordpress site sayin it does not exist.Using a start a new campaign in the phplist gives me this error http://www.isotrainingza.com/www.isotrainingza.com/phplist/admin/?page=send&id=5

@sabrahamse You seem to have made a mess of the settings.
$pageroot should be '/phplist’
website address is simply your domain, www.isotrainingza.com

but then check that the urls in the Subscription settings group are still correct.

sorry to sound so stupid.

I changed $pageroot should be ‘/phplist’ in my config.php file and changed
the website address in the configuration setting in phplist.

Where will i find the urls for the subscription setting group?

Opting out still pushes me to the wordpress instance -
http://www.isotrainingza.com/www.isotrainingza.com/phplist/?p=unsubscribe&uid=ad9c812a027feb8a4671599c92b2203d

Best

Sven

duncanc http://discuss.phplist.org/users/duncanc
May 24

@sabrahamse http://discuss.phplist.org/users/sabrahamse You seem to have
made a mess of the settings.
$pageroot should be '/phplist’
website address is simply your domain, www.isotrainingza.com

but then check that the urls in the Subscription settings group are still
correct.

To what value? It always helps if you say exactly what you have done.

Further down on the Settings page.

hi to the website url in this case www.isotrainingza.com I have also tried www.isotrainingza.com/phplist but no succsess

Again, please say exactly what the result is, otherwise we are just guessing.

So $pageroot is set to '/phplist’
web site is set to www.isotrainingza.com
and the unsubscribe url is http://www.isotrainingza.com/phplist/?p=unsubscribe

When you then send a test email what is now the problem?

Hi Good evening. I found the problem: in the settings menu the system keeps duplicating the [WEBSITE][WEBSITE] for example http://[WEBSITE]/[WEBSITE]/phplist/?p=confirm.

I have updated it but when i log in again it is back